Termeni si conditii

 1. Elemente definitorii

Termenii si conditiile generale prevazute in continuare se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre BOARDERS BISTRITA SRL, prin intermediul magazinului virtual verdearomat.ro catre cumparator si pot fi modificate oricand de catre verdearomat.ro.
Astfel, urmatorii termeni vor insemna:
Cumparator – persoana fizica / persoana juridica sau alta entitate juridica ce emite o comanda.
Vanzator – societatea comerciala BOARDERS BISTRITA SRL, avand sediul social in cu sediul in Strada Piata Morii bl3 scA ap11, Bistrita, jud BN, Romania, cu numarul de inregistrare la oficiul national al registrului comentului J6/915/2019, CIF 41284856.
Bunuri si servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre vanzator, cumparatorului.
Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre vanzator si cumparator prin care vanzatorul este de acord sa livreze bunurile si serviciile si cumparatorul este de acord sa primeasca aceste bunuri si servicii si sa faca plata acestora.
Contract – o comanda confirmata de catre vanzator.
Drepturi de proprietate intelectuala (in cele ce urmeaza dpi) – toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.
Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile bunurilor si serviciilor asa cum sunt precizate in comanda.

 1. Documente contractuale
  Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior mentionat, cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care vanzatorul isi deruleaza operatiunile.
  Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

A. Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice
B. Specificatiile cumparatorului (acolo unde este cazul)
C. Termeni si conditii

Daca vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor comenzii. Acceptare comenzii de catre vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea vanzatorului catre cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui contract.
Confirmarea comenzii se face telefonic sau electronic (e-mail).
Preturile produselor din comanda sunt valabile 3 zile lucratoare de la data inregistrarii comenzii.
Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind certificatul de garantie emis de catre vanzator sau un furnizor al acestuia.

 1. Extinderea obligatiilor vanzatorului

A. Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in comanda si va livra bunurile si serviciile care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile cumparatorului;

B. Echipa noastra face eforturi permanente pentru a oferi informatii cat mai corecte si actualizate. Nu se garanteaza insa ca aceste informaţii sunt intotdeauna corecte, complete si actualizate. Specificaţiile tehnice, preturile, imaginile produselor comercializate pot fi modificate fara nici o notificare prealabila .Deasemenea, nu garantam ca accesul şI utilizarea acestui site este fara intreruperi sau erori şI ne declinam raspunderea pentru orice situaţie care poate aparea din cauza unor erori de software sau defecţiuni tehnice aparute la server. Imaginile produselor comercializate au caracter informativ si pot contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard. Toate promotiile prezentate prin intermediul acestui site sunt valabile in limita stocului disponibil.

C. Comunicarea cu magazinul – se poate face prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele mentionate la sectiunea „Contact”. Vor fi excluse din site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

D. In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, verdearomat.ro isi rezerva dreptul de a cere utilizatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul site-ului.

 1. Cesionarea si subcontractarea
  Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de cumparator pentru toate obligatiile contractuale.
 2. Dreptul de proprietate intelectuala si industriala (dpi)
  Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice (pe internet sau media), nici una dintre informarile primite de la vanzator. De asemenea, numele site-ului precum si insemnele grafice sunt marci inregistrate in proprietatea BOARDERS BISTRITA SRL si nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului.
 3. Confidentialitate – publicitate
  Informatiile de orice natura furnizate de catre cumparator vanzatorului, vor ramane in proprietatea vanzatorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului / comenzii si pot fi facute cunoscute numai cu consimtamantul scris la vanzatorului si dupa obtinerea unui angajament de confidentiabilitate din partea celui care le primeste.

Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de cumparator cu privire la comanda fara consimtamantul prealabil scris al vanzatorului.

 1. Termene penalitati
  In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a comenzii, vanzatorul este obligat sa anunte cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii.

In cazul in care cumparatorul intarzie din vina sa plata marfurilor in termenul prevazut in factura emisa de vanzator, este obligat la plata unei penalitati de 0,5% pe zi din suma datorata.

In cazul in care vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta incadrandu-se in termen de 3 zile lucratoare.

 1. Facturare – plati
  Preturile produselor si serviciilor afisate in cadrul site-ului verdearomat.ro includ T.V.A. Conform legii in vigoare, si pot suferi modificari in functie de cursul bnr leu-usd.

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in comanda. Vanzatorul va emite catre cumparator o factura pentru bunurile si serviciile livrate, obligatia cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

 1. Riscuri si responsabilitati

A. Livrare
Vanzatorul se obliga sa expedieze bunurile si serviciile in sistem de curierat rapid catre cumparator sau sa le prederea personal la adresa Dornei 23, Bistrita, jud BN


 1. B. Transport – ambalare
  In afara de cazul in care este agreat de vanzator si cumparator diferit, vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu bunurile si serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul cumparatorului.

Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a bunurilor si serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare. Vanzatorul va efectua livrare bunurilor si serviciile pe teritoriul romaniei.

 1. Acceptare
  Acceptarea va fi facuta atunci cand bunurile si serviciile sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in comanda. In cazul in care cumparatorul descopera ca produsele livrate sau serviciile furnizate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, atunci vanzatorul va aduce la conformitate produsele si serviciile. De asemenea, pentru produsele vandute si livrate de verdearomat.ro (BOARDERS BISTRITA SRL) cumparatorul beneficiaza de returul produselor in 10 zile.
 2. Garantii

Toate produsele comercializate de catre site-ul verdearomat.ro, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.
In cazul produselor vandute si livrate de verdearomat.ro, certificatele de garantie sunt emise direct de producator/importator sau emise de catre BOARDERS BISTRITA SRL. Garantia produselor achizitionate de la partenerii nostri este asigurata de catre partenerul care a vandut produsul sau de catre centrul de service autorizat al producatorului, dupa caz. Lipsa certificatului de garantie al produsului trebuie semnalata in maxim 48 ore de la receptia marfii pe adresa office@verdearomat.ro. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

 1. Transferul proprietatii
  Proprietatea asupra bunurilor si serviciilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul vanzatorului). In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre vanzator sa permita cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora.
 2. Raspundere

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre vanzator a oricarei din obligatiile sale conform comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea bunurilor si serviciilor dupa livrare.
Vanzatorul va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

 1. Forta majora
  Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.
 2. Legea aplicabila – jurisdictia
  Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre BOARDERS BISTRITA SRL (verdearomat.ro) si utilizatori / clienti / cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.
 3. Informatii privind deee
  Deseurile de echipamente electrice si electronice (deee) pot contine substante periculoase ce au un impact negativ asupra mediului si sanatatii umane in cazul in care nu sunt colectate selectiv.
  Avand in vedere prevederile oug 195/2005 – referitoare la protectia mediului, h.G 1037/2010, privind deseurile de echipamente electrice si electronice, clientii vor avea in vedere urmatoarele:
 • clientii au obligatia de a nu elimina deseurile de echipamente electrice si electronice (deee) ca deseuri municipale nesortate si de a colecta selectiv aceste deee;
 • colectarea acestor deseuri (deee) se va efectua prin puncte de colectare selective puse la dispozitia producatorilor de catre autoritatile administratiei publice locale care au obligatia potrivit art.5 alin.1 ) din hg 448 /2005 de a colecta separat deee de la gospodariile particulare si de a pune la dispozitia producatorilor spatiile necesare pentru infiintarea punctelor de colectare a deee;
 1. Informatiile legate de disponibilitatea produselor de pe stoc, cat si taxele de transport iti vor fi furnizate telefonic de catre unul din operatorii nostri, dupa primirea si analizarea comenzii tale.
 2. Factura transmisa prin posta electronica este considerata factura in original, potrivit normelor metodologice de aplicare a codului fiscal de la 1 ianuarie 2010 (pct. 46 dat in aplicarea art. 146 din codul fiscal).